Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Biserica de lemn din poienile izei. Descriptionbiserica de lemn din poiana izei.jpg.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Mai este cunoscută sub numele de biserica de lemn din poienile glodului. Biserica din poienile izei este una dintre valoroasele biserici de lemn din maramures, introduse in patrimoniul mondial unesco. Valoarea sa este dată nu doar de vechime, ci şi de faptul că reprezintă un exemplu de evoluţie a tipului de edificiu de cult specific maramureşului.

Holzkirchen Von Maramures Auf Der Unesco Liste Des Weltkulturerbes Liste
vizitati articolul complet aici : https://www.outdooractive.com/de/list/holzkirchen-von-maramures-auf-der-unesco-liste-des-weltkulturerbes/118702376/
Plan dreptunghiular cu absida altarului patrata. În satul maramureșean poienile izei se găsește una dintre cele mai vechi și mai valoroase. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Aflata in patrimoniul cultural mondial unesco biserica este cunoscuta si sub numele de biserica de lemn din poienile glodului.

Biserica a fost construită din grinzi de brad. Spre vest pridvor cu stâlpi de lemn. Biserica a fost construită din grinzi de brad.

Descriptionbiserica de lemn din poiana izei.jpg. Cele mai cunoscute si mai captivante scene sunt cele ale. Biserica a fost construită din grinzi de brad.

Biserica Din Poienile Izei Www Bisericimaramures Eu
vizitati articolul complet aici : http://www.bisericimaramures.eu/bisericidelemn/biserica-din-poienile-izei/
Onstruită în anul 1604, biserica „sfânta paraschiva din poienile izei este una dintre cele mai vechi biserici de lemn din maramureş. Biserica poartă hramul sfintei cuvioase paraschiva şi este una dintre cele mai frumoase și bine conservate biserici de lemn din maramureș, care ilustrează evoluția. Biserica se află în localitatea poienile izei din judeţul maramureş.

Mai este cunoscută sub numele de biserica de lemn din poienile glodului.

Valoarea istorica nu rezida doar în vechimea sa, ci si în faptul ca ea reprezinta un exemplu tipic pentru bisericile din maramures, plecând de la constructiile din vremuri. Valoarea sa este dată nu doar de vechime, ci şi de faptul că reprezintă un exemplu de evoluţie a tipului de edificiu de cult specific maramureşului. Considerat unul dintre cele mai frumoase sate din maramureşul istoric, poienile izei impresionează prin peisajele de poveste, tradiţiile străvechi şi prin biserica unică de lemn inclusă în patrimoniul mondial unesco.

A fost inaltata sub hramul sfintei paraschiva. Edificiul are dimensiunile unui chivot de lemn, fiind construit in anul 1604, data indicata de unele particularitati ale constructiei. Cele mai cunoscute si mai captivante scene sunt cele ale.

Biserica De Lemn Cuvioasa Paraschiva Din Poienile Izei Monument Unesco
vizitati articolul complet aici : https://maramures.culturamm.ro/biserica-de-lemn-cuvioasa-paraschiva-monument-unesco/
Descriptionbiserica de lemn din poiana izei.jpg. Biserica a fost construită din grinzi de brad. Ne pare rău, nu am găsit nicio ofertă care să corespundă criteriilor alese.

Biserica din poienile izei este una dintre valoroasele biserici de lemn din maramures, introduse in patrimoniul mondial unesco.

Biserica de lemn din poienile izei este una din bisericile de lemn din maramureș introduse în patrimoniul mondial al unesco în decembrie 1999. Spre vest pridvor cu stâlpi de lemn. Cunoscută și ca biserica de lemn din poienile glodului, biserica se află în maramureșul istoric și a fost construită în 1632 de obștea satului.

Posting Komentar untuk "Biserica De Lemn Din Poienile Izei"